maanantai 7. elokuuta 2017

Hiljaiseloon on hyvä syy ♡

Heti alkuun haluan pyytää anteeksi blogihiljaisuutta ja sitten kerron miksi näin on käynyt...
Me nimittäin mentiin naimisiin! Kyllä! Minä, jonka ei ikinä koskaan pitänyt mennä naimisiin olen ollut nyt 2 viikkoa rouva. Vieläkin hieman hankala käsittää.
Mutta tosiaan tämän takia on jäänyt sekä blogi että leipomishommat vähemmälle koska kaikki ylimääräinen aika meni hääjuttuja hoitaessa/tehdessä.
Tämä postaus käsitteleekin sitten itse häitä, tai lähinnä häiden herkkubuffettia sillä enhän voinut tyytyä vain yhteen kakkuun :D
Yhden kakun valinnasta ei tullut siis yhtään mitään, mutta ei ollut helppoa valita edes neljää.
Kakku nro 1.
Perinteinen mansikkakakku piti tottakai olla, koska kesähäät. Tein samanlaisen kakun kuin tässä postauksessa.


Kakku nro 2.
Tämä kakku on yksi suosikeista sekä meillä kotona että ystäväpiirissäni joten valintaa ei tarvinnut miettiä.

Trooppinen juustokakku

alkuperäinen ohje Kakkutaikurilta                  



















Pohja
200g haluamiasi keksejä
50g voita
ripaus suolaa

täyte:

1.5 kpl limen mehu
1 kpl sitruunan mehu
1 kpl appelsiinin mehu (keskikokoinen)
1dl kidesokeria
1rkl mangososetta
200g Mascaponea
125g appelsiinituorejuustoa
125g sitruunatuorejuustoa
6dl vispikermaa
0.5dl tomusokeria
8 kpl liivatetta

kiilteeseen:

2 liivatetta
0.5 kpl limen mehu
0.5 kpl sitruunan mehu
0.5 kpl appelsiinin mehu
2rkl sokeria
2rkl mangososetta

Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle.

Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet.
Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.
Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana.
Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät.
Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.

Laita kiilteen liivatteet likoamaan.
Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä on nyt n. 1.5dl. (Jos paljon enemmän, lisää yksi tai vaikka puolikas liivate.)
Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki.
Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä.
Koristele ja tarjoile

Kakku nro 3.
Koska mieheni on varsinainen suklaafani, oli hänen tottakai saatava "oma" kakku ja koska juustokakku oli helppo tehdä etukäteen ja pakastaa niin valikoitui tämä helposti suklaakakkujen ykköseksi

3 suklaan juustokakku

alkuperäinen ohje täältä

Pohja:
pötkö Domino -täytekeksejä tai vastaavia
50 g leivontamargariinia

Täytteet:
9 liivatelehteä
3 x 130 g (Panda) suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)
0,5 dl sokeria
5-6 dl kermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa pohjaa varten keksit tasaiseksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita keksimurskaan.
Peitä irtopohjavuoan (24cm halkaisija) pohja leivinpaperilla ja levitä keksimurut tasiasesti pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sulata suklaat omissa kulhoissaan vaikkapa mikrossa (muista sekoittaa välillä etteivät suklaat pala!)
Jaa tuorejuusto kolmeen osaan ja sekoita suklaiden kanssa.
Liuota liivatteet desiin kiehuvaa vettä.
Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen 1/3 liivatenesteestä suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tee samoin myös muille suklaaseoksille.
Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kaada täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää kylmässä n. 5 minuuttia kerrosten lisäämisen välillä.
Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.

Kakku nro 4.
Tämä tuottikin sitten enemmän päänvaivaa, koska oli jo kolme toisistaan eroavaa kakkua. Piti silti saada vielä yksi erilainen kakku jotta kaikille varmasti olisi jotain mistä pitävät. Tämä kakku testattiin ainakin omassa suussa maistuvaksi jo 4veen frozen juhlissa joten tein siis myös 

Vadelma-laku juustokakku
tämäkin ohje alunperin Kakkutaikurilta

pohjaan:

200g Digestiveä
75g voita

lakumousseen:

5dl vispikermaa
200g maustamatontuorejuusto
1-2rkl lakritsijuuri jauhetta
2dl Rainbow lakritsikastiketta
6 liivatetta
0.5 dl tomusokeria

vadelmamousseen:

200g Creme Fraichea
3.5 dl vispikermaa
5 liivatetta
0.5dl tomusokeria
250g (pakaste)vadelmia 


Tee ensin pohja murskaamalla keksit ja sekoita ne keskenään voisulan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle jossa leivinpaperi.

lakumousse

vaahdota yhdessä kerma, tuorejuusto ja sokeri sekä lakritsijuuri jauhe. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna puolet lakritsikastikkeesta ja liuota liivatteet siihen. Lisää sitten seokseen toinen puoli lakritsikastikkeesta ja jäähdytä vesihauteessa huoneenlämpöön. Sekoittele välillä, ettei seos ala jähmettymään reunoilta. Kaada lakuseos kermavaahtoon ja kääntele tasaiseksi nuolijalla. Kaada vuokaan keksipohjan päälle ja laita kylmään jähmettymään.

vadelmamousse

Vaahdota yhdessä kerma, Creme Fraiche ja sokeri. Laita liivatteet likoamaan. Kuumenna vadelmat ja liuota liivatteet siihen. Jäähdytä myös vadelmaseos huoneenlämpöön ja toimi samoin kuten lakritsiosuuden kanssa.  Ennen vadelmakerroksen kaatamista vuokaan, varmistu siitä että lakuosuus on jo jähmettynyt, etteivät massat sekoitu keskenään. Tasoita pinta.
Laita kakku kylmään jähmettymään.


Juhlat olivat ihanat ja aivan meidän näköiset ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti