Helmikuu on meillä lähes yhtä suurta juhlaa kuin syyskuukin sillä kaksi lapsistamme on helmikuisia. Edellinen postaus käsitteli nuorimman juhlat joten nyt vuorossa spiderman postaus kun pieni poikani täytti 6vee.
Juhlia vietettiin koko viikonloppu koska sukulaiset ja kaverit piti saada eri päiville. Tarjottavia pohdittiin herkuille person pojan kanssa pitkään ja hartaasti. Kaikkien aikojen suosikkien lisäksi teimme muutamia uusia herkkuja. Tässä niistä osa.
Juhlia vietettiin koko viikonloppu koska sukulaiset ja kaverit piti saada eri päiville. Tarjottavia pohdittiin herkuille person pojan kanssa pitkään ja hartaasti. Kaikkien aikojen suosikkien lisäksi teimme muutamia uusia herkkuja. Tässä niistä osa.
Pohja:
100 g voita¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja jauhot.
Sulata suklaa esim. mikrossa. Kaada se sitten toffeetäytteen päälle, levitä tasaiseksi.
Jäähdytä kylmäksi, irrota irtopohjavuoka.
Toffeetäyte:
100 g voita
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
120 g maitosuklaata, käytin fazerin sinistä
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun, reunoilta voideltuun irtopohjavuokaan ja painele taikinalle myös vähän reunoja ylöspäin pitkin vuokaa.
Paista 200 asteessa n. 12 min. Pohja saa jäädä vaaleaksi.
Tee toffee: mittaa kaikki aineet kattilaan ja keittele sekoittaen n. 15 min (toffeen lämpötila 116 astetta, jos käytössä mittari. Toffeen pitäisi olla jäähtyneenä leikattavaa ja sopivan sitkeää, ei liian kovaa. Kaada toffee pohjan päälle.
Jäähdytä ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Ota lämpiämään ainakin puolitunitia ennen tarjoilua.
Kismet juustokakku
(vinkkiä ohjeeseen otin täältä)
Pohja1 pötkö dominotäytekeksejä tai digestivejä noin 180 g
1 kismet
80 g margariinia
Täyte
2,5 dl vispi- tai kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g tummaa/maitosuklaata
1-2 kismettiä murustettuna
(½ dl sokeria)
4 liivatetta
½ dl maitoa
Koristeena1 kismet murustettuna
Murskaa keksit ja yksi kismet pohjaa varten ja sekoita sulatettuun margariiniin.
Taputtele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vispi ja sekoita siihen tuoreuusto.
Sulata suklaa ja sekoita kermaseokseen.
Murenna kismetit ja sekoita joukkoon.
Lisää sokeria jos tarve vaatii.
Kuumenna liivatteita varten neste kiehuvaksi ja lisää liivatteet siihen.
Lisää tasaisena nauhana kermaseokseen.
Kaada pohjan päälle ja tasoita.
Laita hyytymään jääkaappiin väh. 4 tunniksi.
Irrota kakku ja koristele kismet-murskeella
ja suuren suosion saavuttaneet
Brownies-taikina:
160 g voita100 g suklaata
2 ½ dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
Cookie-taikina:
125 g voita
1 ¼ dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
75 g suklaata rouheena
Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Lisää yksitellen sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot.
Vuoraa reunallinen uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuoan pohjalle.
Valmista seuraavaksi cookie-taikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Lisää leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon jauhot muutamassa erässä ja lopuksi suklaarouhe.
Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.
Lisää päälle cookie-taikina pieninä nokareina. Taikina saa jäädä nokareiksi, sillä ne leviävät uunissa.
Jatka paistamista noin 13 minuuttia. Anna jäähtyä.
Siirrä jääkaappiin viilentymään. Leikkaa kylmänä annospaloiksi.![]() |
| birthdayboy |



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti