Monilla on tammikuussa intoa muuttaa elämäntapojaan, niin myös minulla -TAAS! Tällä kertaa erona se että nyt on ihan pakko onnistua koska kesällä tulisi astella alttarille enkä sinne laardeineni ajatellut lyllertää joten jotain on tehtävä ja pian. Aloitin siis sokerittoman tammikuun päästäkseni ensimmäiseksi sokerikoukusta eroon ( tupakoinnin lopettaminen ei ollut MITÄÄN tähän verrattuna!)
Mutta asiaan, eli niihin sokerittomiin herkkuihin. Mikä tahansahan ei kelpaa poistamaan sitä makean tuomaa aukkoa vaan jotain on saatava, totaalikieltäytyminen onnistuu vain jos löytää ns. tervellisemmän/paremman vaihtoehdon ja sitä varten ovat nyt mm nämä ohjeet, Meillä näitä nautittiin hemmottelukutsuilla ja kaikki meni. Toivottavasti maistuvat myös teille :)
Suklaakakku alkuperäinen ohje täällä

6 munaa
2,5 dl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta
100 g voita/margariinia tai 1dl kookosöljyä
2 dl kookossokeria tai vaikka karppisokeria, hunajaa tai muuta haluamaasi makeutusta (ei välttämötäntä -itse en käyttänyt)
1 tl leivinjauhetta
Sulata voi/margariini/kookosöljy nestemäiseksi ja lisää sekaan raakakaakaojauhe. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista jos sellaista käytät, eli 1 dl keltuaisten joukkoon. Vaahdota valkuaiset kunnet niistä muodostuu huippuja, lisää varoen vähän kerrallaan sekaan loput sokerista, eli 1 dl ja leivinjauhe.
Sekoita rasva/raakakaakaomassa keltuismassan sekaan käännellen. Sekoita tämä sen jälkeen varoen vähän kerrallaan lisätän valkuaismassaan. Kaada massa irtopohjavuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa keskitasolla n.25 minuuttia. Jäähdytä hetki ja irrota irtopohjavuoasta.
Kakku on hyvää sellaisenaan, eikä mielestäni tarvitse muuta mutta jos haluat niin esimerkiksi jäisistä mansikoista saa mahtavan "kastikkeen" tälle.
Tämä hävisi meillä niin nopeasti ettei suklaaholisti mies ehtinyt edes maistaa :D
Kakku on hyvää sellaisenaan, eikä mielestäni tarvitse muuta mutta jos haluat niin esimerkiksi jäisistä mansikoista saa mahtavan "kastikkeen" tälle.
Tämä hävisi meillä niin nopeasti ettei suklaaholisti mies ehtinyt edes maistaa :D
Brownies alkuperäinen ohje täältä
2,5 dl maapähkinävoita, makeuttamatonreilu 1 dl raakakaakaojauhetta tai makeuttamatonta kaakaojauhetta
1 1/2 dl ranskankermaa
2 munaa
1/2 tl ruokasoodaa
1 rkl hunajaa (jos haluaa tai1/2 tl haluamaasi makeutus ainetta, ei välttämätön)
1 1/2 dl pähkinöitä valintasi mukaan. Minä käytin cashew pähkinöitä
2 rkl pähkinöitä koristeeksi
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja laita leivinpaperi noin 20 cm x 20 cm kokoiseen vuokaan.
Pilko pähkinät veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki aineet, koristepähkinöitä lukuunottamatta sekaisin. Tarkista makeus. Levitä taikina tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle pähkinät. Paista n.15 minuuttia
Bataattineliöt (to die for)

2 dl bataattisosetta (puolet reilun kokoisesta bataatista)
100 g margariinia/voita
2 dl intiaanisokeria/karppisokeria/kookossokeria tms (ei välttämätön)
1dl kauramaitoa (tai muuta haluamaasi maitoa)
3dl jauhoja (myös manteli- ja riisijauho käyvät)
1,5 tl leivinjauhetta
1tl kanelia
Kourallinen pähkinöitä tai vaikka manteleita
Kuori ja kuutioi bataatti, keitä kypsäksi. Valuta pois vesi ja survo soseeksi. Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.
Rouhi mantelit/pähkinät veitsellä hienoksi
Sekoita kuivat ainekset keskenään
Sekoita rasva-sokeriseokseen bataattisurvos, maito ja jauhoseos. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät.
Levitä voideltuun vuokaan
Paista uunin keskitasolla 200°C n. 20 min
jäähdytä ja nauti! Nää oli oikeesti ihan superhyviä!
Herkullista alkanutta vuotta, tehdään tästä vuodesta terveellisempi kuin edellinen :)
Hyviä reseptejä varmaan!
VastaaPoistaBataattineliöitä suosittelen ehdottomasti kokeilemaan
Poista