perjantai 23. joulukuuta 2016

Lisää joulun makeisia

Kuten olen aikaisemmin maininnut on meidän perhe aika perso makealle, ystävistä puhumattakaan :D
Viime vuonna tein itse paljon nameja mm. marmeladeja,  daimia, wiener nougatia ja vaahtokarkkeja. Tänä vuonna sain toiveen tehdä lisää daimeja sekä kokeilla kuinka onnistuu dumlejen teko joten ohjeet niihin tulee tässä.

Itsetehty daim


3rkl voita
3rkl tummaa siirappia
1dl sokeria
1dl mantelijauhetta (tässä laadulla on merkitystä)
1rkl kaakaojauhetta
150g maitosuklaata


Sulata voi kattilassa. Lisää sulaneen voin joukkoon kaikki muut aineet maitosuklaata lukuunottamatta.
Sekoita seosta koko ajan miedolla lämmöllä 15-20 minuutin ajan, kunnes se irtoaa reunoilta ja on muuttunut yhtenäiseksi massaksi.
 Kaada taikina seuraavaksi leivinpaperin päälle ja tasoita nopeasti ohueksi levyksi, sillä taikina jähmettyy nopeasti.
 Seoksen kovetuttua sulata maitosuklaa ja levitä se seoksen päälle.
Anna levyn kovettua jääkaapissa ja taittele paloiksi.

Kotitekoinen "dumle"

2 dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
0,5dl tummaa siirappia
25g voita

100g suklaata (kuoruttamiseen)


Mittaa kaikki muut ainekset paitsi suklaa, kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 20min että seos sakenee ja muuttuu toffeeksi. Voit kokeilla onko toffee valmista tiputtamalla tilkan toffeeta kylmään veteen, jos tilkka jähmettyy on se valmista.

Kaada toffee leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Tarkoituksena saada suhteellisen paksu kerros toffeeta. Jäähdytä hyvin esim. ulkona.

Muotoile jäähtyneestä toffeesta pötkylöitä ja jähmetä vielä hetki vaikkapa jääkaapissa.

Sulata suklaa ja kuoruta toffeet, jähmetä suklaa jääkaapissa. Nauti.


Ja jottei kikkailulta vältyttäisi tänäkään vuonna, piti pikkumiehen herkku tuunata jouluisemmaksi.


Nokkapalat goes joulu

Pohja
5dl jauhoja
4munaa
3dl sokeria
2dl maitoa
200g sulaa voita/margariinia
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
2tl piparimaustetta
100g piparimurua

kuorrute
7dl tomusokeria
50g sulaa voita/margariinia
4rkl kahvia
1,5rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
1tl piparimaustetta


Aloita sulattamalla rasva, jotta se ehtii jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet (jauhot ja mausteet sekä leivinjauhe)

keskenään ja lisää varovasti nostellen munasokeri vaahdon sekaan, lisää maito ja sulatettu rasva. Levitä pellille ja paista 200 asteessa noin 15min.

Valmista kuorrute sulattamalla ensin rasva ja lisäämällä siihen muut ainekset. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, koristele ja laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa paloiksi ja tarjoile


Ihanaa ja maukasta joulua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti