Juhannus 2016
Me vietimme jälleen kerran kaupunkijuhannuksen lasten kanssa, lasten ehdoilla. Laiskat aamut, toritunnelmaa, pelejä ja leikkejä, yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja herkkuja - näistä oli tehty meidän perheen juhannus 2016 <3
Juhannus herkuiksi tällä kertaa grilliruuan lisäksi valikoitui kalkkuna voileipäkakku sekä mansikka-lime juustokakku.
Voileipäkakku kalkkunatäytteellä (8-10hlö)
![]() |
| Koristeena tomaattikukat, kurkkua ja herneenverso |
Aloita tekemällä täyte
50g sipulia
200g kalkkunaa
200g tuorejuustoa (itse käytin valkosipulin makuista)
Kurkkua
1/2 prk ananasmurskaa
50g sipulia
200g kalkkunaa
200g tuorejuustoa (itse käytin valkosipulin makuista)
Kurkkua
1/2 prk ananasmurskaa
Käytä sipulia pannulla sen verran että se saa hieman väriä. Jos kalkkuna on leikkeleenä, kuutioi se. Pilko myös kurkku ja valuta ananaksesta enimmät mehut. Sekoita kaikki keskenään kulhossa.
Seuraavaksi valmistele leipä
400g paahtoleipää
100g margariinia/voita
2dl maitoa/kasvis- tai lihalientä
100g margariinia/voita
2dl maitoa/kasvis- tai lihalientä
Silppua leipiä pienemmäksi ja jauha blenderissä ihan pieneksi muruksi. Sulata voi ja lisää se sekä maito/liemi leipämurun sekaan.
Kelmuta vuoka kauttaaltaan niin että kelmu tulee reippaasti reunojen yli. Itse käytin suorakaiteen muotoista leipävuokaa, mutta lähes mikä tahansa pieni vuoka käy tähän.
Aloita kasaamaan kakkua laittamalla ensin vuoan pohjalle leipämuruseosta niin että pohja täyttyy, lisää puolet täytteestä tasaisesti ja jatka seuraava kerros samoin. Taputtele päällimmäiseksi jäävä leipäkerros tiiviiksi ja tasaiseksi. Käännä kelmut päälle ja laita tekeytymään jääkaappiin vähintään 3h ajaksi, mutta mielellään yön yli jotta kakku ehtii maustua.
Kuoruta kakku vatkaamalla 1dl kuohu- tai vispikermaa ja sekoittamalla se 100g valitsemaasi tuorejuustoa. Koristele ja nauti :)
Mansikka-lime juustokakku (18-20hlö)
Aloita tekemällä pohja1/2 pkt (200g) digestive keksejä
75g voita/margariinia
murskaa keksit, sulata voi, sekoita keskenään ja taputtele lusikkaa apuna käyttäen tasaiseksi vuuan pohjalle.
Mansikkatäyte
250g mansikka (pakaste)
2dl tomusokeria
1tl sitruunamehua
2dl kermaa (vispi tai kuohu)
200g maustamotanta tuorejuustoa
2,5tl liivatejauhetta tai 5 liivatelehteä
Jos käytät liivatelehtiä, laita ne likoamaan kylmään veteen.
Soseuta hieman kohmeiset mansikat (mikrota jäisiä mansikoita 10-20sek) sauvasekoittimella, lisää sekaan puolet tomusokerista ja sitruunamehu, sekoita.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää loput tomusokerit sekä tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Lisää mansikkasurvos seokseen.
Sekoita liivatejauhe 2,5rkl vettä ja mikrota 30sek tai jos käytät liivatelehtiä, mikrota 2,5 rkl vettä kipossa, purista ylimääräiset vedet liivatteista ja sekoita kuuman veden sekaan. Lisää liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Lisää täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin noin tunniksi.
Limetäyte
0,5dl tomusokeria
1,5tl liivatejauhetta tai 3 liivatelehteä
2dl kermaa (kuohu tai vispi)
1,5 limen kuoriraastetta
2 limen mehut
200g maustamatonta tuorejuustoa
halutessasi vihreää elintarvikeväriä
Jos käytät liivatelehtiä, laita ne likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma kuohkeaksi, lisää tomusokerit sekä tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.
Pese limet hyvin ja raasta 1,5 limen kuoret raasteeksi (vain vihreä osa) ja lisää seokseen. Purista myös 2 limen mehut kermaseoksen ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä tai kunnes massa on haluamasi väristä.
Pese limet hyvin ja raasta 1,5 limen kuoret raasteeksi (vain vihreä osa) ja lisää seokseen. Purista myös 2 limen mehut kermaseoksen ja sekoita hyvin. Lisää halutessasi muutama tippa vihreää elintarvikeväriä tai kunnes massa on haluamasi väristä.
Lisää limetäyte jääkaapissa jo hyytyneen mansikka täytteen päälle. Laita jääkaappiin vähintään 3h ajakis, mielellään yön yli.
Koristele vaikkapa tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalla tai limesiivuilla. Nauti :)
Koristele vaikkapa tuoreilla mansikoilla ja valkosuklaalla tai limesiivuilla. Nauti :)

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti