Kesäinen eväsretki
Meillä lapset rakastavat piknikkejä ja eväsretkiä ulkona ja itse eväät ovatkin aina isoimmassa roolissa, niitä mietitään usein jopa viikkoja etukäteen. Koska lapsia on monta eivät eväät voi olla määrällisesti kovin suuria jotta ne jaksetaan myös kantaa ja siksi on koitettu keksiä aina täyttäviä ja helposti retkellä syötäviä eväitä. Tälläkin kertaa retkievääksi kehittelimme suolaista ja makeaa, hedelmien ja mehun seuraksi.
Mufineita meillä on ollut usein sekä suolaisena että makeana versiona - niistä ohjeita ehkä myöhemmin. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain uutta joten kysyin lapsilta mitä haluavat makeana syötävänä ja vastaus oli aika yksimielinen - donitseja, miksipä ei. Tästä innostuneena kehitin reseptin myös suolaisiin donitseihin joten uunnissa paistettavien retkieväs donitsien ohjeet tulee tässä.
Mufineita meillä on ollut usein sekä suolaisena että makeana versiona - niistä ohjeita ehkä myöhemmin. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain uutta joten kysyin lapsilta mitä haluavat makeana syötävänä ja vastaus oli aika yksimielinen - donitseja, miksipä ei. Tästä innostuneena kehitin reseptin myös suolaisiin donitseihin joten uunnissa paistettavien retkieväs donitsien ohjeet tulee tässä.
Suklaiset donitsit
12 kpl
2dl maitoa
80g suklaata
80g suklaata
50g voita, voiteluun
Voitele donitsipellit/donitsipelti (mikäli sellaista ei ole nämä toimivat ihan yhtä hyvin myös muffinimuodossa) ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola. Rouhi suklaa ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita toisessa kulhossa maito, öljy ja muna. Lisää jauho-suklaaseos nesteisiin nuolijalla ja sekoita tasaiseksi.
Laita taikina pursotuspussiin (tee iso reikä josta suklaat mahtuvat ulos) ja pursota tai annostele kahdella lusikalla taikina pellille.
Paista 8-10min, uunista riippuen kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa.
Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin, näin saat donitseista mehevät eivätkä ne kuivu niin herkästi.
Kuorruta halutessasi valitsemallasi suklaalla (valkosuklaan voit värjätä jauhevärillä haluamasi väriseksi) ja koristele nonparelleilla
Säilytä kylmässä
Laita taikina pursotuspussiin (tee iso reikä josta suklaat mahtuvat ulos) ja pursota tai annostele kahdella lusikalla taikina pellille.
Paista 8-10min, uunista riippuen kunnes testitikkuun ei enää tartu taikinaa.
Sulata voi ja voitele kuumat donitsit molemmin puolin, näin saat donitseista mehevät eivätkä ne kuivu niin herkästi.
Kuorruta halutessasi valitsemallasi suklaalla (valkosuklaan voit värjätä jauhevärillä haluamasi väriseksi) ja koristele nonparelleilla
Säilytä kylmässä
Suolaiset donitsit
12kplperusohje lähes sama kuin yllä, pienin muutoksin
3dl vehnäjauhoja
1tl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 muna
1/2dl rypsiöljyä
1tl sokeria
2tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1 muna
1/2dl rypsiöljyä
1 1/2 dl maitoa
2tl basilikaa (tai muuta haluamaasi yrttiä)
sipulikuutioita oman maun mukaan (voi myös jättää pois)
1 raastettu porkkana
100g kalkkuna/kinkkusuikaletta
100g kalkkuna/kinkkusuikaletta
20g juustoraastetta (ei välttämätön)
(halutessasi voit laittaa myös vaikkapa valkosipulia tai aurajuustoa)
Toimi kuten yllä eli voitele pelti/pellit, sekoita kuivat jauheet yhteen, lisää kinkku/kalkkuna suikale. Sekoita maito, öljy ja muna toisessa kulhossa johon lisäät jauhoseoksen, sekoita tasaiseksi ja pursota tai lusikoi pellille. Paista 8-10min kunnes testitikkuun ei tartu enää taikinaa ja voitele voilla kuumat donitsit.
Suolaiset donitsit voisi kuorruttaa vaikkapa tuorejuustolla, mutta koska otimme nä,ä mukaan retkelle olisi niiden kuljettaminen ollut hankalaa tuorejuustokuorrutteen kanssa joten jätin sen tällä kertaa pois.
Suolaiset donitsit voisi kuorruttaa vaikkapa tuorejuustolla, mutta koska otimme nä,ä mukaan retkelle olisi niiden kuljettaminen ollut hankalaa tuorejuustokuorrutteen kanssa joten jätin sen tällä kertaa pois.
Ulkona kaikki maistuu niin paljon paremmalle, joten näitä ei pahemmin jäänyt. Maistui muuten muillekkin ;)

.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti