sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Tästä se lähtee


Hehei, mä uskalsin vihdoin!


Niin kauan mä tästä haaveilin ja niin paljon tätä pelkäsin, mutta nyt vihdoin uskalsin aloittaa oman blogin. Blogin rakkaudesta leivontaan MillaMakeaa, se se nyt sit on, mun ikioma leivontablogi - iik!

Nin kuin useat muutkin viikonloput, on tämäkin ollut ihanan leivonnan täyteinen, aikaiseksi saatu mm. perus mokkapaloja (meilläpäin myös nokkapaloiksi kutsutut :D ) sekä rehellistä pullaa, mutta myös turkinpippurimarenkeja (ohje postauksen lopussa) sekä mun iskän synttärikakku - kermainen mansikkakakku jonka täyte saakin kunnian olla ensimmäinen virallinen resepti joka lähtee jakoon

Iskän kermainen mansikka kakku


(Pohjana tavallinen 5 munan sokerikakkupohja jonka kostutin vaniljamaidolla)

pursotuksissa apurina hääri 3v leipurin alku

Mansikka täyte


200g pakastemansikoita
3dl tomusokeria
2rkl sitrunamehua
rasiallinen tuoreita mansikoita
2dl kuohukermaa, myös vispi käy (itse käytin laktoositonta eilaa isän pyynnöstä)
1prk vaniljarahkaa
4tl liivatejauhetta tai 8 liivatelehteä

Aloitin ottamalla pakastemansikat sulamaan kulhoon noin tuntia aikaisemmin koska tarkoitus saada soseutettua hieman kohmeiset mansikat, mikäli mansikat ovat yhä jäisiä voit mikrottaa niitä noin 10sek kerrallaan varovasti jotteivät täysin sula, mutta ovat hyvin soseutettavissa.
Jos käytät liivatelehtiä, laita ne likoamaan kylmään veteen.
Lisää mansikoiden sekaan 2dl tomusokerista sekä sitruunamehu ja soseuta sauvasekottimella tasaiseksi. Laita hetkeksi jääkaappiin
Poista mansikoista päät ja pilko pieneksi.
Vatkaa kerma kuohkeaksi toisessa kulhossa, mausta tomusokerilla.
Lisää kerman sekaan rahka, tuoreet mansikat sekä jääkaappin laitettu sose/melba.
Mittaa kippoon (tai vaikka kahvimukiin) liivatejauhe sekä 4rkl vettä ja sekoita, mikrota 30sek ja lisää ohuea nauhana samalla koko ajan sekoittaen täytteeseen. Jos käytät liivatelehtiä, mikrota 4rkl vettä tai vaikka sitruunamehua, purista lehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuumaan nesteeseen jonka jälkeen lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan hyvin sekoittaen.
Säilytä jääkaapissa.
Kelmuta vuoka (jossa pohjan paistoit) pitkillä tuorekelmun paloilla jotka menevät ristikkäin. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan ja aseta päällimmäinen osa vuuan pohjalle ja kostuta se. Lisää puolet täytteestä ja jatka näin myös seuraava kerros. Kostuta myös kakun päällinen hyvin ja peittele kelmulla.
Anna jähmettyä ainakin 6h, mielellään yön yli.

Koristele kermalla ja tuoreilla mansikoilla, nauti :)


Turkinpippurimarengit (jotka keksin vahingossa) ovat meillä muodostuneet ihan hittituotteeksi joita meidän perheen juhliin tulijat odottavat ehkä eniten. Marengit on niin helppo ja nopea valmistaa seä tuovat halutessa myös näyttävyyttä vaikkapa kakun koristeina tai ihan vaan sellaisinaan, koska massaaa voi halutessaan värjätä pastaväreillä. Meillä tykätään että marengit jäävät sitkeän pehmeiksi keskeltä joten sellaisia nämäkin ovat, jos haluat kunnolla kovia marenkeja, lisää paistoaikaa.


Turkinpippuri marengit



4 munan valkuaista
marengit matkalla uuniin
3dl hienoa sokeria
1/2pss turkinpippurirouhetta

Erottele munan keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset kattilaan, lisää sokeri,
Ota paistomittari, aseta tavoite lämpötilaksi 60 astetta, Laita levy päälle ja sekoittele hyvin kokoajajn kunnes lämpötila on haluttu 60 astetta.
Siirrä valkuais-sokeriseos joko yleiskoneen kulhoon ja aloita vatkaus, tai mikäli et omista yleiskonetta voit vatkata myös tavallisessa mikron kestävässä kulhossa sähkövatkaimella.
Vatkaa kunnes massa on puhtaan valkoista ja kiinteää, niin että vispilän nostettua jää massaan selkeä huippu.
Lisää nuolijalla sekoittaen turkinpippurirouhe sekaan. Mikäli pidät vahvemmasta mausta, voit lisätä rouheen määrää hieman.
Ota pursotuspussi, sekä halutessasi tylla, mutta varmista että tyllan suu on tarpeeksi avonainen jotta rouhe pääsee helposti siitä läpi, lisää noin puolet marenkimassasta pussiin ja pursota leivinpaperilla päällystetyn pellin päälle. Tee näin myös lopulle marenkimassalle.
Paista 100 asteisessa uunissa alaosassa 60min. Molemmat pellit voi laittaa yhtäaikaa, itse vaihdan peltien paikkaa keskenään 30min kohdalla.



Siin se ny o, mun eka blogipostaus evör! Risuja ja ruusuja - antaa palaa, mä oon ylittänyt itseni ja ylpeä siitä :)

-Milla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti