Syksy on monilla uudistumisen ja keventämisen aikaa. Aika karistaa kesäkiloja ja keventää oloa ennen joulua. Jotkut onnekkaat pystyvät muuttamaan elämäntapojaan pysyvästi. Itselläni tarkoitus päästä sokerikoukusta, mutta pakko päästä silti tekemään jotain ns herkkua varsinkin kun tulee ihmisiä kylään. Siksipä päätinkin kokeilla viime kevään/kesän hittiä omalla twistillä eli
Smoothiekakku
Pohja
150g digestive keksejä
50g rasvaa sulatettuna
Murskaa keksit, sulata voi, yhdistä ja painele irtopohjavuuan (22cm ) pohjalle lusikalla. Itse tykkään laittaa pohjalle leivinpaperin, mutta välttämätöntä se ei ole.
Smoothietäyte
2 banaania
100g mustikoita
100g mansikoita
2prk maitorahkaa (a250g)
1rkl hunajaa
2 valkuaista
8 liivatetta (tai 4tl liivatejauhetta)
Jos käytät liivatelehtiä, aloita laittamalla ne likoamaan kylmään veteen.
Laita blenderiin banaanit, rahkat, hunaja ja marjat (voit tehdä myös kulhossa sauvasekoittimella mikäli et omista blenderiä) ja aja tasaiseksi survokseksi.
Lisää liivatteet ohuena nauhana (lämmitä noin 2rkl vettä kuumaksi vaikka mikrossa,purista liivate lehdistä ylimääräinen neste ja sekoita veteen. Jos käytät jauhetta, mittaa 4rkl vettä johon sekoitat liivatejauheen, lämmitä mikrossa)
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele muuhun seokseen. Kaada seos vuokaan tasaiseksi massaksi keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin 3h ajaksi, mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.
Myös 8kk tyttäreni on enemmän kuin innokas herkuttelemaan joten piti kehitellä jotain sekä hänelle että muille sopivaa ja kelpaavaa joten kehittelimme
Sokeriton marjamuffini
alkuperäinen ohje täältä
2 banaania
1dl kauramaitoa
2rkl öljyä
soseuta sauvasekoittimella
laita omassa kulhossa sekaisin
2,5dl vehnäjauhoja
2dl riisihiutaleita
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
yhdistä kuivat aineet soseeseen ja lisää 50g mustikoita sekä 50g mansikoita.
Annostele muffinivuokiin (itse käytän silikonisia) ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20min.
Anna jäähtyä ja nauti!
Olen rakastunut myös sosekeittoihin, mutta niiden kanssa usein kaipaa jotain purtavaakin ja liian usein tulee tartuttua leipään - ei niin hyvä. Päätimpä siis testata myös tuota leivän korviketta eli
Siemennäkkileipä
3 munaa
1dl seesaminsiemeniä
1/2dl pellavansiemeniä
1/2dl pinjansiemeniä
1dl kaurahiutaleita
1rkl hunajaa
valkosipulirouhetta
1tl suolaa
2rkl perunajauhoja
Mittaa kaikki ainekset kulhoon, sekoita tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20-25min.
Leikkaa paloiksi heti uunista otettuasi kun levy on vielä pehmeää.
Makua saat muunneltua vaihtamalla siemenlaatuja tai lisäämällä mausteita, itse rakastan valkospiluia joten siksi sitä myös tässäkin, hunaja tuo pienen ripauksen makeutta.



Ei kommentteja:
Lähetä kommentti